Како менаџментот се справува со новиот хибриден модел на работа?

Работата од дома или комбинираната работа, која сè уште е актуелна поради пандемијата со КОВИД-19, претставува предизвик за вработените, а…

Дали треба да се штеди додека трае пандемијата?

Пандемијата со КОВИД-19 ги промени поголемиот дел од нашите навики и обичаи. Прашањето кое си го поставуваме сега е дали…

Девет позитивни влијанија од возењето велосипед

Те прави среќен Возењето велосипед само по себе носи предизвици од типот на извозени километри, искачена висинска разлика итн. Остварувањето…

Благосостојбата на вработените во период на КОВИД-19

Пандемијата со КОВИД-19 ни наметна „ново нормално“ како во приватниот, така и во професионалниот живот. Социјалната изолација, осаменоста, „тенката“ граница…

5 совети како да останете продуктивни додека работите од дома

Дали работењето од дома Ви го одвлекува фокусот од најбитните задачи кои треба да ги завршите? Дали Ви е тешко…

Добрата корпорациска култура како алатка за привлекување и задржување на млади и квалитетни кадри во компаниитe

Сведоци сме на масовното иселување на млади кадри од нашата земја во западноевропските земји и пошироко. Тоа претставува загуба за…

Традиционална велосипедска тура Годивје – Бабин Срт – Годивје

И оваа година традиционално со Сава осигурување ја поддржавме велосипедската тура Годивје – Бабин Срт – Годивје, организирана од Прв…

Донација за електронско мапирање (GPS) и поставување на планинарска и планинско-велосипедска сигнализација на рекреативни патеки на Скопска Црна Гора

Во соработка со Амбасадата на Република Словенија го поддржавме проектот за електронско мапирање и поставување на планинарска и планинско-велосипедска сигнализација…

Сава пензиско друштво а.д. Скопје и Сава осигурување а.д. Скопје со поддршка за здружението за спортско едрење “Акватика Јахтинг”

Во соработка со  Сава осигурување, нашето работење значајно го насочуваме кон  заштита на животната средина, со посебен акцент на заштитата…

Сава пензиско друштво а.д. Скопје во еколошка акција заедно со Амбасадата на Република Словенија

Сава пензиско друштво а.д. Скопје беше дел од еколошката акција организирана од страна на Амбасадата на Република Словенија за чистење…